Arbobegeleiding > Re-integratie

Om zieke werknemers weer zo snel mogelijk aan het werk te krijgen op een goede manier, kan de bedrijfsoefentherapeut de werkgever en werknemer ondersteunen. Zij onderzoekt de oorzaak van de klachten, om te voorkomen dat die direct terugkomen als de werknemer het werk hervat. Het kan zijn dat de werkomgeving aangepast moet worden of dat de werknemer zelf iets moet veranderen om beter te kunnen functioneren.  

In beide gevallen brengt de bedrijfsoefentherapeut een advies uit. Het kan zijn dat de werknemer een training of begeleiding nodig heeft om te leren hoe hij of zij zijn werkzaamheden het beste kan uitvoeren. Ook kan het zijn dat er structureel iets aan de werkplek veranderd moet worden.  

De bedrijfsoefentherapeut wordt voor het reïntegratietraject meestal ingeschakeld door het bedrijf of de zorgverzekeraar. Het doel hiervan is om te zorgen dat de zieke werknemer zijn of haar eigen werk weer kan hervatten op een verantwoorde manier. Ook een optie is om binnen het bedrijf te zoeken naar een andere passende functie.

Albert Heijn – Re-integratie van een medewerker met preventieve arbotraining op het werk. 

 

Interventie                    Arbotraining                      Re-intergratie

Houding-en-Werk

Als Houding-en-Werk Beweegt
Veranderen Mensen
Neem vrijblijvend contact >> op.

Onze Clientele

VolkerRail

Quick Scan

Test nu uw eigen situatie op Intake >>.

 

Voorstelling h-en-W met houten poppetjes (44)

Tot ziens op onze eerste afspraak:

Houding-en-Werk
Van Hoornlaan 57
7207 JJ Zutphen
The Netherlands
Tel: +31 (0)575 775 624
Tel: +31 (0)6 220 92 94 8

Bel me terug